Eldre nyheter

Nyheter er ikke nyheter når de blir gamle. her har vi samlet et knippe eldre nyheter for historiens skyld.

Premiere på «Hallo - Adjø»

7. september var det premiere på Haugesunds teaters «Hallo - Adjø». Vi var der og vi kan sterkt anbefale forestillingen, som både presenterer en gripende historie og som inneholder flotte prestasjoner av mange Vamp-låter.

Haugesunds Avis skriver bl.a:
«Haugesund Teater har tatt tak i et musikkmaterial vi trodde vi kjente så godt og laget en helt ny teaterforestilling av det. En fullvoksen helaften som står på egne ben fra første scene. Sanger som lokker fram gåsehuden, sitrende øyeblikk, overraskende vrier og mye latter. På et tidspunkt fredag kveld var det helt stille i Festiviteten. Det eneste du hørte i mørket var snufsingen fra alle som forsøkte å kontrollere tårene. Så rørende var enkelte av scenene.»
Les hele anmeldelsen hos Haugesunds Avis eller last ned som pdf

For billetter og informasjon, kontakt: Haugesund Teater

Cortina «Been A Long Time» nr. 1 på norsktoppen!

Cortina seiler inn på den aller gjeveste plassen på norsktoppen i sin andre uke med «Been A Long Time». Vi gratulerer!

Cortina «In The Rain» på MTV

Cortinas nye video «In The Rain» er Spanking New på MTV i uke 37. Videoen kan forøvrig også sees på www.myspace.com/captaincortina

Cortinas første singel er klar

Cortinas første single «Been a long time» er nå i salg fra vår nettbutikk. Låten er en lettbent liten sak, med god sommerfølelse. Kanskje har du allerede hørt den den på radio, for den snurrer og går på P1, P4 og Radio 102. Hvis ikke — kan du høre på en liten smakebit av «Been A Long Time» i nettbutikken vår
Albumet slippes 20. august.

MajorStudio inngår avtale med CORTINA

MajorStudio har inngått avtale om utgivelse av CD med gruppa Cortina fra Haugesund. Deres debutalbum vil bli utgitt i august i år.

Med kassegitar, kontrabass, pedalsteel, 12-strengs gitar og cello beveger Cortina seg i et musikalsk landskap med grenser til Dylan, Springsteen og The Jayhaawks. Bandet har spilt sammen siden 2002 og har gjort en rekke konserter i Oslo og på vestlandet.
Sommeren 2005 var Cortina i Propeller studio med Mike Hartung som lydmann og produsent. Høsten og vinteren har bandet brukt på konsertvirksomhet. Snart går de i studio igjen for å fullføre sin første plate.

Cortina er:

  • Paul Hansen: Vokal og gitar
  • Thomas Nilsson: Cello
  • Torleiv Fossum: Gitar og pedalsteel
  • Henning Hansen: Kontrabass

Les mer om Cortina på deres hjemmeside.

Vamp - ÅRETS SPELLEMANN 2006

Vamp ble årets Spellemann under Spellemannshowet lørdag 27. januar.Sin første Spellemann fikk de for «God morgen, søster» (1993), så fulgte de opp med Spellemann for både «13 humler» (1996), «Flua på veggen» (1998) og «Siste stikk» (2005). Dette betyr at dette er deres femte pris. Vi gratulerer!

Spellemannominasjon til Vamp og Maj Britt Andersen

Våre to siste utgivelser, Vamp «I full symfoni» og Maj Britt Andersen «Onger er rare», har begge blitt nominert til Spellemannpris. Vamp i visekategorien og Maj Britt i barneplatekategorien. Vi gratulerer Vamp, Kringkastingorkestret og Maj Britt Andersen.
Se hele listen med nominerte

Maj Britt Andersen «Onger er rare»

Ny CD – «Onger er rare» – er Maj Britts 3dje plate i hennes Prøysentriologi. Denne gangen med Prøysens beste og mest kjære barnesanger, og med disse versjonene vil samlingen av Prøysen-materiale nærme seg komplett.

Siden det er 20 år siden «Folk er rare», Maj Britts første barneplate, så dagens lys, er det på sett og vis et jubileum som markeres med «Onger er rare». Mindre jubileum blir det heller ikke av at Maj Britt selv fyller 50 år den 15. november.

Maj Britt Andersen vil turnere med materialet fra «Onger er rare» og lese, synge og fortelle fra Prøysens julesanger- og fortellinger fra slutten av november og frem til jul.

I tillegg til at CDen finnes i butikkene, kan den også bestilles fra vår nettbutikk.

Terningkast 5Flott Prøysen for barna (Varden) 

Terningkast 5

Moro for unga (Aftenposten)

Terningkast 5Meget nær Prøysen (Oppland Arbeiderblad)

Terningkast 5Gamle sanger for nye unger (Telemarksavisa)

Terningkast 5Gratulerer! (Bergens Tidende)

En ekte barneplate (Vårt land)

Les mer på Maj Britt egen hjemmeside.

Kjempekritikker for «Vamp i full symfoni»

Med et forhåndssalg på over 40.000, 1. plass på Norsktoppen, en 10. plass på VG-lista etter bare 1 dag i salg, i skrivende stund en 2. plass på iTunes, og den nærmest utsolgte turneen med Kringkastingsorkestret foran seg, er det ingen tvil om at Vamp har et godt tak på sitt publikum. — Og kritikerne:


Terningkast 6Smaalenenes Avis

Terningkast 6Romerikes Blad

Terningkast 5Stavanger Aftenblad

Terningkast 5Dagsavisen

Terningkast 5Side 2

Terningkast 5Bergens Tidende

Terningkast 5Varden

Terningkast 5Fredrikstads Blad

Terningkast 5Telemarksavisa

Terningkast 5Haugesunds Avis

Terningkast 5Aftenposten

Terningkast 5VG

Les mer på www.vamp.no

Vamp på mobilen? Send « MOM VAMP » til 1933

«Vamp i full symfoni»

Vamp slipper ny CD 23. oktober og sin første DVD 6. november i år. Tittel: «Vamp i full symfoni». Den nye CDen er basert på opptak med Kringkastingsorkestret, og byr på mange av Vamps beste låter i helt ny form. DVDen er basert på TV-programmet med Vamp og Kringkastingsorkestret, med mange tidligere TV-program og intervjuer som bonus.

Det vil dessuten bli utgitt en single med «Tirna Noir» som smakebit fra disse opptakene. Vi vil selvfølgelig også sørge for at all musikken kan lastes ned via de aller fleste nettbutikker. Deriblant iTunes.

Den 23. oktober lanseres dessuten en ny komplett notebok med Vamp. Den vil inneholde over 80 av Vamps sanger. Se TV-spot

Maj Britt Andersen inngår avtale med MajorStudio

MajorStudio har gleden av å kunne orientere om at neste album med Maj Britt vil bli en barneplate basert på Alf Prøysens beste og kjæreste barnesanger. Tittelen er «Onger er rare», og utgivelse er satt til 13. november 2006 .

Se TV-spot.

Ny pris på nedlasting av hele album - 80,-

Vi har satt ned prisen på nedlasting av hele album fra nettbutikken vår.

Den nye prisen på nedlasting av hele album er kr. 80, akkurat det samme som hos iTunes, men vi har bedre lydkvalitet på våre spor enn det iTunes har (192kbps mot iTunes' 128kbps). Desuten har vi fast pris pr. spor på kr. 7,50 mot iTunes' 8,-. Da er det vel bare å fylle opp MP3-spilleren?

Besøk butikken vår

Vamp- nyheter

Det skjer mye rundt Vamp nå om dagen. I stedet for at vi skal gi deg smakebiter av spennende nyheter om Vamp, så ta en tur innom Vamps egne hjemmesider for å holde deg oppdatert på alt om Vamp.

Haugesund Popensemble til Norwegain Underwood

Haugesund Popensemble er blant de 8 artistene som skal spille på Norwegian Underwood, og Haugesund Popensemble skal spille søndag 18/6.

Norwegian Wood har siden starten i 1992 vært kjent for å slippe til band fra underskogen. Samarbeidet med NRK P1 og nrk.no/musikk gjør at bandene som sikter mot Underwood-scenen også kan bli hørt både før og etter selve festivaldagene.

Les mer hos NRK

Haugesund Popensemble slipper debutalbum

Haugesund Popensembles debutalbum «Skyld på meg» slippes 24. april og er tilgjengelig fra vår nettbutikk samtidig.

Albumet kan lastes ned fra vår nettbutikk

Vamp fikk Spellemannpris

Vi gratulerer Vamp med sin fjerde Spellemannpris.

Vamp kunne gledesstrålende motta sin fjerde Spellemannpris, denne gangen for suksessalbumet «Siste stikk».

Tidligere har Vamp vært nominert for: «God morgen, søster», «13 humler», «Flua på veggen », «En annen sol» og «Månemannen».

Sin første Spellemann fikk de for «God morgen, søster» (1993), så fulgte de opp med Spellemann for både «13 humler» (1996) og «Flua på veggen» (1998), og nå altså for «Siste stikk» (2005).

Vamp- forfatter roper ulv

«Ingvar Hovland og Asbjørn Stokkeland debuterte egentlig i 2002 med «Blåtur». I høst har de fått kontrakt med Vamp-selskapet MajorStudio til sin nye plate, ‘Ulv! Ulv!’.»

Les mer om saken hos Stavanger Aftenblad

MajorStudio signerer Haugesund Popensemble

Påsken 2006 - ett år etter debutkonserten på Flytten - platedebuterer Haugesund Popensemble på MajorStudio.

– Vi opplevde suksess med Vamp. Kanskje vi kan oppnå noe tilsvarende med en yngre variant fra samme by, sier Jan Paulsen, daglig leder i MajorStudio, som i sommer skrev under på en treårskontrakt med haugesunderne.

Sammenligningene er mange, og ønske om sette dem i bås har så langt resultert i sammenligninger med Travis, Kent, Kaizers Orchestra, Håkan Hellstrøm og Vamp. Sagt på en litt annen måte så sitter man igjen med følelsen av at dette har man da hørt før, uten helt å komme på hva det minner om. Med andre ord definisjonen på god popmusikk.

Les mer i Haugesunds Avis | Lydsjekk med Haugesunds Popensemble (TV Haugaland)

«Siste Stikk» snart i butikkene

12 sterke, nye låter. Kringkastingsorkesteret bidrar på tre av dem. Tekster og melodier med et umiskjennelig vampsk preg. 24. oktober er ”Siste stikk” i salg.

Platedirektør Jan Paulsen i MajorStudio forteller at forventningene til en Vamputgivelse er sterkere enn noensinne.

- Dette kan bli høstens store, norske utgivelse, mener han.

Med Truls Birkeland som produsent har «Siste stikk» blitt til i løpet av vinter og vår 2005. Innspillingene startet som vanlig på Ryvarden fyr, og har siden fortsatt både i Haugesund og Oslo. I etterkant av det vellykkede samarbeidet med Kringkastingsorkesteret i mai, ble det også naturlig å invitere dem med seg inn i studio. Resultatet er blitt tre låter med fullt orkester. Høsten 2006 blir for øvrig opptakene fra deres felles konserter tilgjengelig både på CD og DVD.

Egersunddikteren Ingvar Hovland er hovedleverandør av tekstene på «Siste stikk», godt støttet av Vampvenn Kolbein Falkeid, Marit Synnøve Vea, Inger Hagerup og Trond Ole Paulsen. Også denne gangen har Vamp maktet å kombinere diktningen om de store spørsmål, med de helt jordnære visene. øyvind Staveland har også selv levert en tekst denne gangen, og står som vanlig for flertallet av melodiene. Også sønnen Odin Aarvik Staveland har bidratt med melodier, ved siden av Calle Apeland.

I november legger Vamp for øvrig ut på turne med materialet fra «Siste stikk», en turne som fortsetter inn i det nye året. Sjekk konsertsidene for datoer.

Barfot slipper debutalbum

14. september ble debutalbumet til barfot sluppet. barfot er et nytt navn i Major-stallen, og er en trio med base på vestlandet som spiller visepop med forunderlig morsommme tekster.

Platen er produsert av Ola Selvær og barfot

Sjekk barfots hjemmeside hvis du vil vite mer om disse sjarmtrollene fra vestlandet. Her kan du også lese tekstene og lytte til smakebiter fra alle låtene som finnes på albumet.

Skulle du være interessert i å kjøpe platen, men ikke kan finne den i din lokale platebutikk, er den tilgjengelig via nettbutikken vår, både som CD (som vi sender hjem til deg) og som enkeltspor som du kan laste ned direkte til PCen din.

Nytt Vamp-notehefte

Da skulle nach-spielet være sikret, for nå foreligger det nye noteheftet med de mest populære Vamp-låtene. Er du riktig ivrig kan du sikkert få øvd inn et par godbiter til neste fest.

Noteheftet kan bestilles ved å klikke deg fram til nettbutikken vår:
www.major.musikkonline.no

Du vil også finne det gamle noteheftet ved å klikke deg fram den riktige siden i butikken.

Barfot - ny artist i MajorStallen

MajorStudio har inngått kontrakt med bandet Barfot, og deres debutalbum slippes i løpet av høsten 2004.

Artikkel om Barfot i Bergens Tidende
Artikkel om Barfot i Aftenbladet

Les mer om barfot på: www.barfot.net

Heltberg «Don't Come Closer»

Hun har opplevd hvor stor pris vi setter på henne som den fantastiske låtskriveren hun er med "If", sunget av Leif Anders Wentzel i Grand Prix, Anita Skorgans "Med Tiden" som førte til Edvard- prisen 2002, og "Vektløs" med Iveland. Hun har merket hvordan publikum blir blanke i øynene og makkeren får "ståpels" og klump i halsen når hun setter seg på barkrakken og forteller om det å være forelsket.

Når hun synger vakkert om ubesvart kjærlighet og om det å være et lite menneske med ønske om å finne svar på livets til tider meningsløshet.

Alt dette har hun samlet i et knippe av låter og laget "Don't Come Closer". Så nå er det bare for oss å lene oss tilbake, og smile og gråte sammen med henne. Endelig!!

Medvirkende; Hilde Heltberg, Lars Håvard Haugen, Steinar Krokstad, Kyrre Sætran og Kari Iveland.

Les mer på www.hildeheltberg.no

Bedre lyd i nettbutikken!

Ny bitrate på www.major.musikkonline.no : 192kb

Fra og med 17. desember er alle filene på www.major.musikkonline.no tilgjengelig for nedlasting som 192kb Windows Media-filer. I praksis betyr det en betydelig forbedring av lydkvaliteten på alle lydfilene som tilbys gjennom våre nettbutik.

Samtidig har vi utvidet rettighetene som ligger i lisensen, slik at man kan brenne inntil 6 kopier til CD-R, og lage 12 kopier til bærbare spillere (som støtter DRM-beskyttede WMA-filer).

OBS! Kunder som har kjøpt filer i 96kb tidligere kan erstatte disse ved å laste ned filene på nytt fra sin egen brukerprofil.

Strålende mottagelse av Vamps nye album!

"Månemannen" får terningkast 6 i Aftenposten, VG og Bergens Tidende.

Terningkast 6Vamps åttende under Aftenposten 24.09.02

Terningkast 6...frekke nok til å overgå seg selv med «Månemannen». VG 24.09.02

Terningkast 6Rett og slett helt nydelig! østlendingen 04.10.02

Terningkast 6Praktfull. Vamp holder stilen - og nivået! Bergens Tidene 27.09.02

Månemannen har solgt til platina!

Denne høsten har MajorStudio hatt gleden av å gi ut ”Månemannen”, den åttende plata signert Haugesundsbandet Vamp. Plata har fått strålende mottagelse av avisanmelderne, og nå viser salgstallene at platekjøperne også setter pris på ”Månemannen”. Etter bare en uke på markedet gikk den rett inn på 2.plass på VG lista, og med over 40.000 solgte plater er Vamp nå kvalifisert for platinaplate.

Vamp er fra før av kjent for å være et band som holder høy kvalitet. Gode tekster skrevet av norske forfattere, og vakre melodier signert av bandets egne medlemmer er Vamps varemerke. ”Månemannen” innebærer en videreføring av dette, samtidig som bandet framstår som mer energiske og direkte enn tidligere. Vidar Johnsen debuterer som vokalist, og iren Mick o’Brien spiller sekkepipe på plata. ”Månemannen” er produsert av Truls Birkeland og Vamp.

Vamp til topps på Norsktoppen!

Mandag, 22. Juli, 2002 - av WebMaster
Lørdag 20. juli gikk 'Månemannen' inn på 1. plass på Norsktoppen. Link til NRK sine sider kommer når resultatet er lagt ut der.

Månemannen - ny single fra Vamp

Mandag, 17. Juni, 2002 - av WebMaster
En smakebit fra Vamps nye album kommer på markedet 1. juli. Månemannen er komponert av øyvind Staveland og Ingvar Hovland har stått for teksten. En litt rocka Vamp-låt som sikkert vil bli en radiogjenganger i løpet av sommeren.Dette er også Vamps første utgivelse med Vidar Johnsen på vokal.
Du kan lytte til låta her

Camomile til topps i Hong Kong!

Mandag, 17. Juni, 2002 - av WebMaster
Emi Fujita, Rita Eriksen og Vamp gjør suksess i Hong Kong.Fields of gold gikk rett inn på 1. plass på hitlista og holdt denne plassen i to uker. Dette er en liten sensasjon, sier japansk pressetalsmann.
Det finnes fremdeles noen album til salgs. Vil du skaffe deg Camomile, så bestill [her]

Hjørdis med H – sommerslager?

Mandag, 17. Juni, 2002 - av WebMaster
Finn-Erix heter MajorStudios siste skudd på artiststammen. I slutten av juni lanseres deres første single - Hjørdis med H. Mange spår at dette vil bli sommerens store slager.
Her kan du høre lydklipp fra låta.

Fabel med andreplass på Norsktoppen

Fredag, 26. April, 2002 - av WebMaster
På tide hevder seg godt på Norsktoppen. I sin 10. uke kaprer de andreplassen.

Vamp i rute med nytt album

Fredag, 26. April, 2002 - av WebMaster
Vamp er ferdig med sin andre økt i studio og albumet begynner å ta form.Utgivelse er planlagt til 25. september.

10X5 for Fabel!

Søndag, 17. Februar, 2002 - av WebMaster
Fabel sitt nye album, smil, får terningkast fem og strålende kritikker fra VG, Dagbladet, Aftenposten, Avisa Nordland, Adresseavisen, NRK P1, Fredrikstad Blad, Haugesunds Avis, Hamar Arbeiderblad og Sogn Avis.
Les mer på fabel sine sider.

Plateslipp med Fabel i Bergen !

Tirsdag, 12. Februar, 2002 - av WebMaster
Mandag 18. februar vil Fabel markere utgivelsen av sitt nye album. På Ricks kl. 17.30 vil de fremføre låter fra det nye albumet for presse og media i Bergen.
Hvis du har lyst til å oppleve dette, så klikk her.

Vamp igang med nytt album

Mandag, 11. Februar, 2002 - av WebMaster
Vamp er i full gang med innspilling av nytt album. I disse dager har de inntatt Ryvarden fyr igjen og det meldes om god stemning og mye bra musikk.Denne gangen blir Vidar Johnsen hovedvokalist.
Albumet er planlagt utgitt 25. september 2002.

Flamberte Bananer Norsktopp-vinner

Mandag, 28. Januar, 2002 - av WebMaster
Denne helga gikk Flamberte Bananer opp til en førsteplass på Norsktoppen med låten 'Kontaktannonse'. Link til NRK sine sider finner du her.

Midem i Cannes 2002

Onsdag, 16. Januar, 2002 - av WebMaster
MajorStudio vil delta på Midem i Cannes 19. - 24. januar. Selskapet er representert ved komponist øyvind Staveland, forlegger Erik Lorentzen og direktør Jan Paulsen. Vi bor på hotell Cannes Beach. MajorStudio vil gjerne møte forleggere som er interessert i generalavtale med MajorForlaget og plateselskaper som kan tenke seg å forestå MajorStudios katalog. Repertoaret er tilgjengelig for de fleste markeder.
Vi treffes på stand no: 11.02

Telefoner:
øyvind Staveland: +47 90180990
Erik Lorentzen +47 90644000
Jan Paulsen +47 92661335

Lydklipp

Torsdag, 20. Desember, 2001 - av WebMaster
Nå er det mulig å lytte til lydklipp på de fleste albuma i katalogen. Bare trykk på de forskjellige albuma for å se låtoversikten i lag med annen informasjon. DIsse lyddemoene blir hentet fra en server hos Phonofile.
MajorStudio ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår.

Flamberte Bananer på markedet

Tirsdag, 4. Desember, 2001 - av WebMaster
Oslo-duoen Flamberte Bananer er nå ute med sin debutplate med navnet 'Kontaktannonse'. Platen som har vært i produksjon siden midt på 90-tallet har hatt en enorm trang fødsel, men nå foreligger endelig det ferdige produktet! Duoen består av Elisabeth østrem fra Holmlia og Lise Nielsen fra Skjetten. Samtlige låter er skrevet av jentene og alt er på norsk!
Flamberte Bananer var de første som mottok Josefines visepris i 1996. Låta Kontaktannonse ble kåret til sommerens låt i radioprogrammet Bandland samme år.

Kaia Huuse med sju førsteplasser på Norsktoppen

Mandag, 26. November, 2001 - av WebMaster
Kaia Huuse har nå totalt sju førsteplasser på Norsktoppen med låten 'For han'. Link til NRK's sider finner du her.

Kaia Huuse Norsktopp-vinner

Søndag, 7. Oktober, 2001 - av WebMaster
Kaia Huuse gikk til topps på Norsktoppen lørdag 06. Oktober. Her kan du lese mere om førsteplassen (NrK).

Vamp og Rita i Tokyo

Søndag, 30. September, 2001 - av WebMaster
Vamp og Rita Eriksen ble i august invitert til Tokyo for å spille inn ytterligere seks melodier med den japanske artisten Emi Fujita. Dette ble en fantastisk opplevelse for alle! I tillegg til Tirna Noir og The water is wide, som i sommer ble spilt inn i Sandnes, er det nå spilt inn hele åtte melodier som skal ut i Japan i november.

MajorStudio har gjort avtale med det japanske plateselskapet Pony Canyon om utgivelse av dette i Norge. Vi regner derfor med at det i November kommer en spesialutgivelse som vil hete Vamp – Tokyo.

FABEL spiller inn nytt album

Lørdag, 29. September, 2001 - av WebMaster
FABEL går i studio i oktober for å spille inn nytt materiale. Albumet, som skal hete "Smil", forventes å foreligge i februar 2002. Les mer om innspillingen på FABEL sin offisielle hjemmeside.

Vamp jubilerer

Torsdag, 27. September, 2001 - av WebMaster
I disse dager feirer Vamp 10-års jubileum. Dette markeres med konserter i Bergen, Stavanger, Haugesund og Oslo. Alle Vamps medlemmer opp gjennom årene deltar. Det betyr at man blant annet kan oppleve Vamps tidligere vokalist Jan Ingvar Toft i samspill med Vidar Johnsen. Les Bergens Tidende sin anmeldelse av den ene konserten.

østenfor Sol får topp kritikker!

Onsdag, 19. September, 2001 - av WebMaster
østenfor Sols nye plate "Troillspel" ble lansert tirsdag 18.september, og den blir mottatt med ovasjoner fra pressen. Dagbladet gir terningkast fem, og Puls gir meget god kritkk.

Kaia Huuses tredje cd i handelen

Onsdag, 12. September, 2001 - av WebMaster
4. september ble Kaia Huuses tredje cd: "MELLOM OSS" lansert. Blant annet Fredrikstad Blad trillet frem en femmer i denne kritikken av platen. Les også om Hamar Arbeiderblads terningkast, og intervjuet med Kaia i Bergens Tidende.
 

Design & webmaster To The Point Webdesign