Vamp «Månemannen» (2002)

MajorButikkeniTunes
Månemannen
MSCD1152

«Månemannen» er Vamps åttende plate og ble sluppet i september 2002.

På denne plata blir overgangen fra Jan I. Toft til Vidar Johnsen som vokalist fullført. Etter å vært gruppas vokalist i konsertsammenheng de siste tre årene, synger Johnsen nå for første gang på en Vamp-plate, og bidrar også med flere av melodiene på «Månemannen». Denne gangen har Vamp også valgt å samarbeide med irske Mick O'Brien, som spiller sekkepipe på flere av låtene. Blant dem er platas eneste instrumental, som heter nettopp «O'Brien». øyvind Staveland uttaler til Haugesundsavis at «måten vi har brukt sekkepipelyden på gjør musikken enda mer norsk enn tidligere.»

På «Månemannen» er en rekke kjente, men i Vamp-sammenheng nye, tekstforfattere benyttet. Gruppa har satt melodi til tekster av både Ingvar Hovland, Hans Børli, Harald Sverdrup, Ottar Engtrø, Håvard Rem og svenske Nils Ferlin. I tillegg er Kolbein Falkeid og Arnt Birkedal fortsatt med.

I likhet med tidligere utgivelser inneholder tekstene på «Månemannen» både melankoli og humor, samtidig som de har evnen til å fortelle lytteren gode historier. Om den musikalske utviklingen sier øyvind Staveland: «Vi har hold fast på det vi synes vi er gode til, nemlig formidling av gode tekster i en rolig stemning.»

Plata er produsert av Vamp og Truls Birkeland. Innspillingen foregikk på Ryvarden fyr og i Musikkforum studio, Sandnes i perioden desember 2001 - august 2002.

Låtoversikt «Månemannen»

#TittelTekstMusikkTidLytt
1MånemannenIngvar HovlandØyvind Staveland03:49
2Men går eg øve engeneNils Ferlin, Kolbein FalkeidLeif Strand03:41
3Fuglane vettArnt BirkedalVidar Johnsen03:58
4Vise til vårenOttar EngtrøØyvind Staveland03:47
5TilståelseHans BørliØyvind Staveland03:06
6I skyggenKolbein FalkeidØyvind Staveland04:32
7Så nærHåvard RemVidar Johnsen03:17
8Ein gongNils FerlinØyvind Staveland03:07
9Under jordaIngvar HovlandØyvind Staveland, Vidar Johnsen02:45
10Forfengelige måneHarald SverdrupVidar Johnsen03:30
11I siste litenArnt BirkedalCarl Øyvind Apeland03:27
12O'BrienØyvind Staveland03:11
Design & webmaster To The Point Webdesign