Trio de Janeiro

MajorButikkeniTunes
Trio de Janeiro

Trio de Janeiro har gjennom snart 20 år utvikla den særegne stilen sin. De tre musikerene spiller rytmisk og melodisk musikk med rot i brasiliansk bossa nova, men tolker også norske melodier av f.eks. Prøysen og Grieg, samt poplåter av Janis Ian og Norah Jones. 
På sin svært personlige, elegante og utadvente måte formidler gruppa så vel viser og jazz, som klassiske stykke. Språkene sangene blir sunget på er norsk, svensk, engelsk og brasiliansk. Dette har ført dem landa rundt og bl.a. gitt dei Spellemannprisen for sitt debutalbum "Brazilikum" i 1993

Trio de Janeiro er imidlertid først og fremst et glimrende live-band, som med sin særegne, slentrende eleganse søker å formidle det gruppen selv har kalt «en typisk brasiliansk aroma av rufsete sjarm og lekende omtrentlig nøyaktighet». Trio de Janeiro har ellers gitt ut CD'en "Amoregano", og har gjestet så vel TV/radio som de fleste norske festivaler og konsertlokaler av betydning. Når Trio de Janeiro inntar scenen, kan publikum glede seg til en humørfylt konsert med eggende latinamerikanske rytmer, fremført av særdeles dyktige musikere som evner å formidle latinamerikansk varme på selv de kaldeste norske høstdager.

Orkesterlederen Tom Lund stiftet TdJ januar 1988, med orginalbesetning Anne Marie Giørtz, Sveinung Hovensjø og Tom Lund.

Design & webmaster To The Point Webdesign