Vamp

MajorButikkeniTunes
Vamp

Norge kan virkelig slå seg for brystet og skryte av å ha mange fabelaktige folkeeventyr. Dessverre er de fleste av dem etter hvert ganske gamle.

Vi har vel egentlig bare et virkelig susende godt folkeeventyr fra senere år. Det kommer fra Haugesund og heter Vamp.

Vamp-medlemmene er askeladder. øyvind Staveland, Torbjørn økland, Carl øyvind Apeland, Odin Staveland og Paul Hansen plukker det de finner av uensartede musikalske impulser og sper på med rause doser av vestlandsgemyttet sitt. Resultatet blir en musikalsk egenart tuftet på motsetninger som rastløshet og rotfasthet, resignasjon og håp.

Mange er de som gjerne vil sette Vamp i bås. Er Vamp rock? Spørres det. Eller pop?

Eller folkemusikk?

Svaret er enkelt: Vamp er Vamp. Og Vamp er humor og tristesse, melankolsk visekunst, sprelsk pop og episk storhet, alt presentert med største selvfølgelighet i et mangfoldig akustisk lydbilde.

En viktig figur i eventyret om Vamp er Kolbein Falkeid, den folkekjære lyrikeren som fra starten bidro til å gi tekstmaterialet nerve og dybde langt utover hva man normalt opplever innen populærmusikk i noe land. Etter hvert har Vamp innledet
samarbeid med en rekke norske lyrikere bl.a. Arnt Birkedal og Ingvar Hovland.

Vamp kunne unne seg å hvile på allerede innsankede laurbær.

Siden debutkonserten i 1992 kan gruppen notere seg for 450.000 solgte CDer fordelt over ti utgivelser, 25.000 solgte DVD av «Vamp i full symfoni», 50.000 solgte downloads av «Tirna Noir» samt et betydelig antall notebøker.

Mer kontant kan et tallrikt og takknemlig publikum vanskelig melde tilbake om sin begeistring. Også «bransjen» – musikere, kritikere og andre meningsberettigede har latt seg ta med storm. Det forteller fem Spellemannpriser, Prøysen-prisen og Gammleng-prisen om.

Hyggelig supplement til ti gullplater, tre platinaplater og to trippelplatina

Les mer om Vamp på www.vamp.no

Design & webmaster To The Point Webdesign