Susanne Lundeng

MajorButikkeniTunes
Susanne Lundeng

Susanne Lundeng (1969) , fra Bodø, er en av våre mest særpregede felespillere. Hennes spill er rotfestet i den nordlandske folkemusikken, en tradisjon som var ukjent for de fleste. Allerede som lita jente i Bodø fikk hun treffe de gamle spellmennene fra Salten og Lofoten. Hun møtte dem på spellemannsstevner, og blei med på dansespilling og dro ellers på besøk og fikk høre og lære mer. ” Du må spell på din måte , og ikke som oss gamlingan” kunne de spøkefullt kommentere. Det ga henne friheten; muligheten til å utvikle sitt eget formspråk. Samtidig som hun skulle bære arven videre etter dem. 

Hun gikk også i musikkskolen, med den internasjonale Bodø-fiolinisten Arvid Engegård som sin første lærer. Og Susanne var hans første elev. Tidlig opptrådte hun offentlig og har siden 1989 vært frilans musiker og kan se tilbake på en karriere rik på begivenheter og opplevelser fra de mest forskjellige konsertarenaer i inn- og utland. I England og Tyskland høster hun stor anseelse. Platene hennes selges i flere land og gjør særlig suksess i Korea.

I tillegg til å være soloutøver har Susanne i stor grad samarbeidet med andre musikere fra andre sjangrer, og har gjerne brukt kvartettformatet i sine band. Musikerne har fått mulighet og rom til å sette sitt tydelige preg på uttrykket, hvor arrangementene er bygd opp rundt Susannes klang, tonalitet og rytmikk.

Mye av hennes musikk har også blitt arrangert for symfoniorkester og kammerensembler, med henne som solist

Design & webmaster To The Point Webdesign