Maj Britt Andersen

MajorButikkeniTunes
Maj Britt Andersen

I 1992 kom Maj Britt Andersen med CDen «Kjærtegn», der hun sang ukjente Prøysentekster til musikk av Geir Holmsen. i 2004 kom CDen «Dørstokken heme» der hun synger våre kjente og kjære Prøysenviser.

Få er mer egnet til å formidle Alf Prøysens ord og tanker enn Maj Britt Andersen. Også hun er preget av å vokse opp ved Mjøsa, også hun rusler «barbeint» gjennom livet; uten store ord og fakter har hun sunget seg inn i mange hjerter landet rundt, både hos barn og voksne.
- Dette er mine røtter. Jeg har vokst opp med Alf Prøysen. Jeg elsket radiostemmen hans og Sparegris-visa var en av favorittene, forteller Maj Britt Andersen og legger til at hun nå er blitt så «voksen» at hun tør å gi ut denne CDen («Dørstokken heme») som hun har fargelagt med sine fargestifter.
- Alf Prøysen er en del av vår kulturarv som det er viktig å ta vare på. Hvis jeg klarer å begeistre noen med Alf Prøysens tekster, som har så mye livsvisdom og vakre hverdagsskildringer i seg, tror jeg både barn og voksne får det bedre i sjela si, sier hun.

Ny CD – «Onger er rare» – er klar for utgivelse 13. november 2006. Dette blir Maj Britts 3dje plate i en Prøysen-triologi. Denne gangen med Prøysens beste og mest kjære barenesanger.

Maj Britt Andersen – 50 år til nytte og glede

Maj Britt Andersen fylte 50 år den 15. november 2006. En av norske barns aller største favoritter gikk dermed over i de voksnes rekker, men kommer garantert til å beholde barnligheten i seg.

Etter å ha reist land og strand rundt som tenåring med dansebandet Bruno, med bl.a. den trompet-spillende ex-Bilopphøgger Viggo Sandvik som bodyguard, var det egentlig ikke noen tvil om at Maj Britt skulle bli artist. Turen gikk ganske raskt fra Toten til Oslo, men før Maj Britt tok skrittet ut i artistlivet på fulltid, jobbet hun flere år i barnehage på Ullevål sykehus.

Allerede i 1975 kom Maj Britt med sin første plateinnspilling, «Et lite under», og siden har det kommet 13 til med årets «Onger er rare» som den foreløpig siste. I tillegg til å ha arbeidet mye med barnestoff – «Folk er rare» forbindes av flere generasjoner norske barn med Maj Britt – så har hun også vært en viktig del av soul-kollektivet Chipahua sammen med bl.a. Inger Lise Rypdal, Sidsel Endresen og Freddy Dahl.

Maj Britt har i lange perioder av sin karriere også stått på scena som skuespiller og revyartist: «Folk er rare», «Fyrtøyet», «Nå seile vi på Mjøsa», «Helt Høggærnt» og «Vazelina Hjulekalender», sammen med Vazelina Bilopphøggers, er bare noen av scene-suksessene hun har bidratt til.

Maj Britt er en folkekjær artist som stadig nye generasjoner har fått et forhold til. Mye av grunnen er sikkert at hun har tatt godt vare på viktige deler av kulturarven vår – spesielt hennes tolkninger av Prøysen, både hans ukjente tekster, hans klassikere, julesanger og nå hans barnesanger har vært med på å gjøre Maj Britt til folkeeie.

Barna har alltid stått Maj Britts hjerte svært nært og hun er en av få norske artister som har tatt de minste på alvor. Sammen med tekstforfatter Trond Brænne og komponist, arrangør og produsent Geir Holmsen har Maj Britt fortalt generasjoner av norske barn at «Folk er rare».

Maj Britt Andersen har vært til mye glede for mange i løpet av sine 50 første år. Vi gratulerer med dagen!

Les mer på Maj Britts egne sider

Design & webmaster To The Point Webdesign