Maj Britt Andersen «Onger er rare» (2006)

MajorButikkeniTunes
Onger er rare
MSCD1162

Maj Britt Andersen har gjennom et langt artistliv vært med på å gi store deler av Alf Prøysens enorme skatt evig liv. Gjennom «Kjærtegn» (1992) og «Dørstokken heme» (2004) har Andersen tolket både ukjent og kjent Prøysen-stoff. Med «Onger er rare» står det som ligger Andersens hjerte aller nærmest – Prøysens barnesanger – for tur.

Mange – ikke minst alle barna som er Andersens største tilhengere – vil nok mene at det er på høy tid at barnesangene endelig får sine meget naturlige plass i Maj Britts etter hvert fyldige CD-samling. Siden det er 20 år siden «Folk er rare», Maj Britts første barneplate, så dagens lys, er det på sett og vis et jubileum som markeres med «Onger er rare». Mindre jubileum blir det heller ikke av at Maj Britt selv fyller 50 år den 15. november.

Selv om Maj Britt kommer fra den gale sida av Mjøsa – sett med Prøysen-øyne – hersker det liten tvil om at hun er en av de fremste Prøysen-tolkerne de siste tiårene. Barn i alle aldre, det vil si fra 0 til 100, har alltid hatt sans for Andersens Prøysen-tolkninger og med disse versjonene av mange av de mest kjente barnesangene, vil samlingen av Prøysen-materiale nærme seg komplett.

Her får vi flotte versjoner av allemannseie som «I bakvendtland», «Bolla Pinnsvin», «Hompetitten», «Lille måltrost» og «Så seile vi på Mjøsa» – den siste som en av to duoer med en annen totning, komikeren Gustav Nilsen, som synger og rapper Prøysen som aldri noen har gjort det tidligere. Dessuten har Geir Holmsen skrevet musikk til Prøysen-tekster som ikke har hatt melodi tidligere – «Tannvisa (Dingelingelingelei)» og «Det var en gang» og Maj Britt slår også et slag for barns favorittdrikk – tran….. Som en ekstra bonus er også tre av de aller mest kjente julesangene våre med på en egen CD: «Romjulsdrøm», «Musevisa» og «Julekveldsvise».

Geir Holmsen har vært Andersens nære musikalske samarbeidspartner siden før «Folk er rare» og er også arrangør, musikant og produsent denne gangen. Ellers har Maj Britt med seg et A-lag av musikere som Stian Carstensen, Paolo Vinaccia, Per Sæmund Bjørkum og Ivar Anton Waagaard og Steinerskolens Barnekor, med Maj Britt og Geirs datter Daniela, er også hjertelig tilstede på flere av sangene.

Låtoversikt «Onger er rare»

#TittelTekstMusikkTidLytt
1Dingelingelingelei (Tann-visa)Alf PrøysenGeir Holmsen02:51
2I BakvendtlandAlf PrøysenBjarne Amdahl04:04
3Bolla PinnsvinAlf PrøysenJohan Øian03:16
4Nøtteliten går på skolenAlf PrøysenJohan Øian01:38
5HompetittenAlf PrøysenG.R. Wahlberg02:30
6Lille MåltrostAlf PrøysenFinn Ludt02:44
7SoltrallAlf PrøysenTrad.02:10
8Et vers om tranAlf PrøysenMulholland00:22
9Jeger Bom-BomAlf PrøysenTrad.01:47
10Helene HarefrøkenAlf PrøysenJohan Øian02:11
11Du og jeg og DompapenAlf PrøysenA. Högstedt02:17
12Teddybjørnens viseAlf PrøysenTrad. Arr Holmsen04:34
13BånsullAlf PrøysenTrad.02:21
14Sparegris-visaAlf PrøysenTrad.00:53
15Det var en gangAlf PrøysenGeir Holmsen03:21
16Så seile vi på MjøsaAlf Prøysen, Ulf Peder OlrogUlf Peder Olrog05:24
17SpelldåsenAlf PrøysenGeir Holmsen04:13
Design & webmaster To The Point Webdesign