Vidar Johnsen

MajorButikkeniTunes
Vidar Johnsen

Vidar Johnsen (født 24. november 1972 i Haugesund) er en norsk musiker. Han er mest kjent som vokalist og gitarist i den norske gruppen Vamp. I løpet av 2006 startet han samarbeidet med den svenske musikeren Peter Nordberg. Sammen ga de i september 2007 ut albumet Ord Og Ögonblick og holdt flere konserter rundt om i Norge. For albumet ble de nominert til Spellemannprisen 2007 i klassen popgruppe.

Allerede som 12-åring debuterte han på en større scene. Hans band på den tiden, Tropical Storm, varmet opp for Nazareth under en konsert i Haugesund.I 1986 vant han en talentkonkurranse arrangert av Se og Hør. Som premie fikk han en plateinnspilling. «Vår eneste jord» nådde andre plass i radiohitlisten «Norsktoppen» på NRK P1.

Sin første platekontrakt fikk Johnsen i 1994, med MajorStudio, der Vamp-medlemmene øyvind Staveland, Torbjørn økland og Carl øyvind Apeland i dag er tre av de største eierne. Hans første soloalbum kom året etter med Cover Me.

I 1999 valgte Jan Toft å slutte som vokalist i Vamp. Det var Toft selv som foreslo at Johnsen skulle ta over. De første årene var Johnsen bare turnévokalist for Vamp, og han medvirket ikke på En Annen Sol som ble utgitt i 2000. Da Vamp ga ut Månemannen i 2002 var Johnsen en fullverdig del av bandet for publikum, selv om han var på kontrakt i bandet. I tillegg til å synge på cd'en, spilte han gitar, tangentinstrumenter og perkusjon på enkelte av sporene. Han skrev også musikken til fire av låtene, blant dem «Fuglane Vett» som ble mye spilt på radio, og som de senere år har vært en av Vamps livefavoritter.

1. januar 2007 gikk Johnsens kontrakt med Vamp ut, og samarbeidet mellom ham og bandet ble avsluttet.

Design & webmaster To The Point Webdesign